Het belang van wind- en luchtdicht bouwen

Nieuws / Het belang van wind- en luchtdicht bouwen

Het belang van wind- en luchtdicht bouwen

Het belang van wind- en luchtdicht bouwen

Hoge stookkosten en energiezuinigheid zijn al jarenlang hot topics in de bouw- en verbouwwereld. En met de steeds strengere Vlaamse isolatienormen wordt duurzaam bouwen alleen nog maar belangrijker. Vaak gehoorde termen hierbij zijn de laatste tijd ‘luchtdicht’ en ‘winddicht’. Maar wat is het verschil precies tussen de twee adjectieven en hoe belangrijk is het om uw woning wind-/luchtdicht te maken? Ramen Vandenbroucke schept klaarheid.

Winddichte ruwbouw

Alles begint met de ruwbouw. Het is belangrijk dat die wind- en waterdicht wordt gemaakt, zodat uw woning later bestand is tegen de elementen. Bij het afsluiten van het bouwcontract laat u best duidelijk stipuleren welke werken hier allemaal deel van uitmaken. Wordt er een riolering voorzien? Is het dak volledig afgewerkt? ...

Wat is een goed geïsoleerd huis?

Eens de ruwbouw er staat, kan de afwerking gebeuren. Hierbij is een goede isolatie van essentieel belang. Die zorgt ervoor dat u enerzijds weinig energie nodig hebt en anderzijds weinig warmte verliest. Uw dak, vloer, gevels, ramen & deuren moeten dus aan bepaalde kwaliteitsnormen voldoen en de overgang van bv. raam naar deur moet naadloos zijn.

Ook verluchting is belangrijk

Om een goede luchtkwaliteit te waarborgen moet er natuurlijk ook verlucht kunnen worden. Met ventilatie zorgt u ervoor dat het binnenklimaat zuiver en en gezond is. De combinatie ventilatie-isolatie is dus steevast een winner.

Kies voor de pvc-profielen van Deceuninck

Hoog isolerende ramen zijn een absolute must voor wie wind- en luchtdicht wil bouwen. Met de pvc-profielen van Deceuninck bent u zeker van een uitstekende lucht-, wind- en waterdichtheid. Contacteer ons nu voor meer informatie.

© Vandenbroucke Window Solutions 2022 Site by Esign