Hoe onderhoud je inox deurtrekkers het best?

Nieuws / Hoe onderhoud je inox deurtrekkers het best?

Hoe onderhoud je inox deurtrekkers het best?

Hoe onderhoud je inox deurtrekkers het best?

Roestvrij staal kan toch niet roesten?

Inox of roestvrij staal kan vreemd genoeg toch roesten! Dit is geen drama maar uit ervaring raden wij toch aan om je inox deurtrekkers op regelmatige basis van een klein onderhoud te voorzien.

Ondanks het feit dat inox heel eenvoudig is in onderhoud, is het toch belangrijk 3 à 4 maal per jaar te reinigen. Maar dat is uiteraard afhankelijk van de omgeving en de omstandigheden. Inox (deurtrekkers) aan de kust? Dan raden wij jou aan zeker maandelijks een klein onderhoud te doen wegens de hogere zuurtegraad aan zee.


Do’s and don’ts

  1. Do: maak het jezelf gemakkelijk en kies voor de goedkoopste oplossing die er is, namelijk proper water. Inox reinigen met water is de veiligste behandeling die er is. Geen te erge vlekken? Kies dan altijd voor een zachte doek die je vochtig maakt met water. Bij grotere vlekken kies je best voor een gepast schoonmaakproduct.
     
  2. Don’t: bijtende reinigingsmiddelen moet je mijden als de pest! Deze kunnen namelijk voor lelijke krassen zorgen. Geef altijd de voorkeur aan een neutraal schoonmaakmiddel om je inox deurtrekkers te reinigen.
     
  3. Don’t: wat je ook doet, gebruik nooit staalwol of een staalborstel! Dit zijn schuurmiddelen en beschadigen inox.
     
  4. Do: na het reinigen van je inox deurtrekkers met water of neutrale schoonmaakmiddelen mag je niet vergeten droogwrijven met een zachte doek. Dit geeft een mooie glans en zorgt voor de finishing touch.


Vragen of meer weten over onze diensten?

Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

© Vandenbroucke Window Solutions 2022 Site by Esign