Hoe ramen schoonmaken zonder strepen of vlekken?

Nieuws / Hoe ramen schoonmaken zonder strepen of vlekken?

Hoe ramen schoonmaken zonder strepen of vlekken?

Hoe ramen schoonmaken zonder strepen of vlekken?

Tips om je ramen te wassen


Als preferred partner van Deceuninck inzake het plaatsen van ramen (én deuren) is het voor Vandenbroucke window solutions een must dat jouw ramen blinken en volledig tot hun recht komen. Maar hoe was je ramen zonder strepen én zonder vlekken? Wij zochten het uit en delen graag enkele tips!

Volgens ‘de gouden raad van Tante Kaat’ poets je je ramen het best op een grijze dag én dus niet bij te veel zonlicht. Door de zon droogt het water heel snel en ontstaan er snel strepen en vegen. Kies dus voor een typisch Belgisch weertje om hieraan te beginnen (maar ook niet in de regen).

Wat heb je nodig?

  • een emmer met lauw water
  • een beetje azijn
  • een zachte spons
  • een aftrekker

Stap één is het wassen van de ramen, doe wat azijn in je emmer met lauw water en maak de spons nat. Wrijf vervolgens de spons over je ramen. Vergeet hierbij zeker de raamlijsten niet!

Tip: bij vriesweer gebruik je het best geen warm water. Het plotse temperatuurverschil kan ervoor zorgen dat je ramen barsten. Gebruik koud water en doe er wat antivriesmiddel in.


Stap twee is het gebruiken van een aftrekker: maak horizontale bewegingen aan de buitenkant en verticale bewegingen aan de binnenkant van de ramen. Zo zie je sneller waar er strepen of vlekken zijn achtergebleven.

Tip: gebruik voor de randen een zeemlap!


Extra glans voor je ramen?

Heb je oude kranten liggen? Goed nieuws: wanneer je met een prop krantenpapier over je ramen wrijft, gaan deze extra blinken. Een trucje uit de oude doos!

Wist je dat…

Glansspoelmiddel dat je gebruikt voor de vaatwasser hetzelfde effect heeft als azijn? Regenwater beter is om je ramen te poetsen dan kraantjeswater? Het bevat minder kalk. Wanneer je erg vuile ramen hebt, je ze best eerst eens spoelt met de tuinslang of hogedrukreiniger. Vanaf nu was je ramen zoals je nog nooit ramen gewassen hebt. Meer weten over het schoonmaken van jouw ramen? Bekijk hier de video.

Vragen of informatie nodig?

Vragen over het plaatsen van jouw ramen of deuren? Informatie nodig over de renovatie van jouw woning? Aarzel dan zeker niet en neem contact op met ons.

 

© Vandenbroucke Window Solutions 2022 Site by Esign