Ons bedrijfsgebouw in de spotlight

Nieuws / Ons bedrijfsgebouw in de spotlight

Ons bedrijfsgebouw in de spotlight

Ons bedrijfsgebouw in de spotlight

Ons nieuwe bedrijfsgebouw blaast binnenkort 2 kaarsjes uit, een ideale gelegenheid dus om ons paradepaardje eens in de spotlight te plaatsen. Want blijkbaar is nog niet iedereen op de hoogte dat we verhuisd zijn. Als professioneel bedrijf dat kwaliteit hoog in het vaandel draagt hebben we flink geïnvesteerd om nog beter gewapend te zijn voor de toekomst.

Een streepje geschiedenis

Ramen Vandenbroucke bestaat 82 jaar. In 1933 werd ons bedrijf in Lendelede opgericht door Valère Vandenbroucke, de vader van Pol Vandenbroucke die het bedrijf verder moderniseerde en grootvader van huidig gedelegeerd bestuurder Mario Vandenbroucke en bestuurder Kathy Vandenbroucke. Het was een typische dorpsschrijnwerkerij, gespecialiseerd in het maken & plaatsen van houten ramen, binnendeuren en dakconstructies. 

In 1986 kwam Mario mee aan de leiding en onder zijn impuls begonnen we ons bij Ramen Vandenbroucke te specialiseren in PVC-schrijnwerk. Zo wisten we ons te onderscheiden van andere schrijnwerkerijen in de regio en konden we verder groeien. Vanaf het begin hebben we gekozen voor de profielen van Deceuninck, die synoniem zijn met innovatie en kwaliteit.

Een verhuis drong zich op

Om verder te kunnen groeien was het noodzakelijk om uit te wijken naar een grotere & efficiëntere site. Hierbij viel de keuze op de nieuwe industriezone Gullegem-Moorsele, slechts een 10-tal kilometer van ons vorige gebouw in Lendelede. Zowel voor onze klanten als voor ons personeel geen radicale verandering dus. De bouw begon in 2012 en in juli 2013 is het nieuwe productieatelier operationeel geworden.

Met een totale oppervlakte van 8 000 m² is het nieuwe terrein meer dan dubbel zo groot als het vorige. Het is ook zichtbaar vanop de E17, wat onze naamsbekendheid alleen maar ten goede kan komen.

State-of-the-art machinepark

We hadden niet alleen meer ruimte nodig, de bedoeling was ook om op een efficiëntere manier te werken. Daarom hebben we de volledige productie herbekeken. Om up to date en concurrentieel te blijven hebben we fors geïnvesteerd in nieuwe machines en eindmontagelijnen. Automatisering & ergonomie (voor onze operatoren) waren hierbij de ordewoorden. 

Ook de flow van de productie hebben we veranderd. We streven er naar dat 1 persoon zoveel mogelijk zelfstandig kan doen. Zo kunnen we op een rendabelere manier werken en een voordeel creëren.

Een partner voor de toekomst

Vandaag stellen we 46 werknemers te werk, waarvan 10 productie-arbeiders. Ons nieuwe atelier houdt rekening met eventuele toekomstige uitbreidingen & aanpassingen van het machinepark. We kunnen nog zeker 50% meer produceren dan vandaag het geval is, dus we zijn zeker gewapend voor de toekomst. 

U ziet het: Ramen Vandenbroucke is een bedrijf dat op een professionele en innovatieve manier de toekomst tegemoet gaat & ongetwijfeld de juiste keuze is voor uw project. Contacteer ons nu voor meer inlichtingen & een offerte.

© Vandenbroucke Window Solutions 2022 Site by Esign