Welk glas kiezen voor welk raam?

Nieuws / Welk glas kiezen voor welk raam?

Welk glas kiezen voor welk raam?

Welk glas kiezen voor welk raam?

De nazomer loopt op zijn laatste benen en dus gaan de temperaturen binnenkort weer naar beneden. Met energieprijzen die de pan uitswingen is het dan ook zaak om uw woning zo goed mogelijk te isoleren zodat u zo weinig mogelijk hoeft te verbruiken.

De meeste warmte gaat verloren via ramen en deuren. Niet enkel de profielen spelen hierbij een rol, ook de beglazing is van essentieel belang. Maar hoe kiest u nu het glas voor uw ramen? Het lijkt voor veel mensen misschien een banale keuze, maar het is wel een belangrijke.

Soorten glas

Enkel glas kom je nog vaak tegen in oude huizen, maar in nieuwbouw of bij renovaties wordt het niet meer gebruikt. De keuze bestaat vandaag de dag dus uit dubbel glas, hoogrendementsglas (= superisolerend dubbel glas) en sinds een tijdje zelfs 3-dubbel glas: gerangschikt van hoog naar laag wat betreft isolatiewaarden, maar van laag naar hoog wat betreft de prijs.

Isolatiewaarden

Hoe beter de isolatiewaarden van de beglazing, hoe duurder. Maar is het duurste glas daarom ook de béste oplossing? Niet altijd. 3-dubbel glas mag dan wel een stuk beter isoleren dan dubbel glas, het is de investering niet waard als u uw profielen niet vernieuwt. Bij nieuwbouw daarentegen, waar er ook andere energiebesparende technieken worden gebruikt, is driedubbele beglazing zéér interessant. Het warmteverlies zal minimaal zijn en u zal maar weinig energie hoeven te verbruiken om uw huis op te warmen.

Zendow#neo Premium & 3-dubbel glas

Zoals u kan zien op de tabel hiernaast kunnen zéér performante isolatiewaarden bereikt worden door 3-dubbel glas te combineren met de superisolerende Zendow#neo Premium profielen van Deceuninck. De combinatie van 3-dubbel glas met deze profielen kan een gezamelijke Uw-waarde (Uwindow = som van glas en profielen ) opleveren van minder 0,70.

  • Berekende U-waarden volgens de geldende normen NBN EN ISO 10077-1 en NBN EN ISO 10077-2
  • Gemiddelde oppervlakte raam 2,7m²
  • Verhouding profielen/glas: 30%/70%
  • Profielen volledig versterkt
  • Aluminium afstandshouder/thermisch verbeterde afstandshouder
  • Afmetingen schuifdeur 4,5x2,5m

Vragen?

Wilt u meer weten over beglazing of onze profielen? Contacteer ons dan om uw project te bespreken.

© Vandenbroucke Window Solutions 2022 Site by Esign