Wij zijn met kerstverlof van maandag 26/12/2022 tem 8/01/2023. Fijne feestdagen!

Aluminium ramen op maat van uw woning

In West-Vlaanderen is Vandenbroucke Window Solutions dé referentie op vlak van aluminium raamprofielen. De mogelijkheden zijn oneindig. Wij plaatsen aluminium ramen en deuren voor zowel renovatie-, particuliere en commerciële nieuwbouwprojecten, voor elk type woning. Voor de productie werken we samen met Van Beveren.

Onze ervaren vakmensen produceren en plaatsen uw aluminium ramen op maat van uw woning. Wij meten eerst alles nauwkeurig op. Ook voor kwaliteitscontroles en bijkomend advies kan u bij ons terecht. Omdat we weten dat u uw ramen doordacht kiest, delen we met veel plezier onze expertise. Zo proberen wij u te helpen een keuze maken tussen de verschillende profielen, materialen, kleuren en technieken en kan u met een gerust hart uw ramen laten plaatsen. 

Bekijk de brochure

Waarom kiezen voor aluminium ramen?

  • Heel onderhoudsvriendelijk
  • Strakke & moderne uitstraling
  • Een duurzame keuze
  • Goede thermische & akoestische isolatie
  • Beschikbaar in heel veel kleuren

Ramen maken een groot deel van de totale muuroppervlakte van een woning uit. Dan kunnen ze er volgens ons maar beter top uitzien. Nieuwe ramen plaatsen of je oude ramen renoveren heeft een grote impact op je woning. Bij Vandenbroucke Windows Solutions geven we telkens individueel advies voor elk afzonderlijk project, omdat we weten dat design en stijl tot in de puntjes moeten kloppen. Welke stijl ook bij uw huis past, onze vakmensen weten raad.

Schakel de deskundige hulp in van Vandenbroucke Window Solutions. Wij verwezenlijken met veel expertise uw renovatieproject, samen met u. Want gemiddeld verliest een huis ongeveer 40% warmte door verouderde ramen en deuren. Onvoldoende isolatie kan gelukkig verholpen worden. Door uw ramen te vervangen en te renoveren bent u warmteverlies een stapje voor. Nieuwe beglazing is al een eerste stap in de goede richting. Een investering in ramen met dubbel of driedubbel glas maakt een groot verschil in energieverbruik. Dat betekent energie én geld besparen.

Dé expert in aluminium ramen

Weet u niet waar u op moet letten bij de materiaalkeuze van uw ramen? Wij geven alvast drie aandachtspunten waar u mee van start kan gaan:

  • Stijl of architectuur

Heb je grote raamoppervlaktes, dan kies je best voor profielen uit aluminium. Dat verklaart automatisch ook waarom het zo geschikt is voor modernere architectuur: het materiaal is slank en er kunnen grote overspanningen mee gecreëerd worden. Moderne woningen met veel lichtinval passen perfect in dat plaatje.

  • Isolatiewaarden

Er zijn wel wat vooroordelen over de isolatiewaarden van aluminium raamprofielen. Maar vandaag presteren ze stukken beter dan vroeger wat betreft isolatie. De profielen van Vandenbroucke Window Solutions voor aluminium ramen leveren een hoge isolatiewaarde op. Aluminium is een licht en toch heel sterk materiaal. Om thermische kwaliteit te garanderen, wordt een isolerende kern gebruikt bij zulke ramen, om de binnen- en de buitenzijde te scheiden. Zo krijg je een betere isolatie. Doordat profielen uit aluminium zo slank en licht zijn, is de oppervlakte waarlangs ze warmte verliezen ook kleiner. 

  • Onderhoud

Aluminium is van nature onderhoudsvriendelijk. Het enige wat je moet doen, is ze af en toe schoonmaken met water. Heel eenvoudig! In productie geven we ze al een gekleurde beschermlaag, die schilderen overbodig maakt. Daardoor heb je dus geen kosten om om de zoveel jaren je kozijnen te schilderen. Let er wel op: dat betekent dus ook dat je veel soorten aluminium ramen niet kan herschilderen. Vooral geanodiseerd aluminium (met een dunne oxidelaag, als bescherming) levert problemen op met de hechting van de verf. Je gaat dus best voor een neutrale kleur, of een kleur waar je voor even goed mee bent. 

Aluminium is trouwens 100% recycleerbaar, zonder kwaliteitsverlies. 

We werken samen met Van Beveren, leverancier van aluminiumsystemen voor buitenschrijnwerk. Ze zijn ervaren in het ontwikkelen van aluminium systeemoplossingen voor ramen, deuren, gevels en schuifdeuren. Er zijn heel veel kleuren mogelijk bij aluminium ramen of deuren, voornamelijk matte en structuur lakken. Bekijk de verschillende kleuren en test ze uit met de kleurensimulator van Van Beveren.

© Vandenbroucke Window Solutions 2023 Site by Esign