Houten ramen op maat van uw woning

Naast aluminium en PVC produceert Vandenbroucke Window Solutions ook houten profielen. Het is een nobel materiaal om mee te werken en heeft een typische, warme en unieke textuur. Wij maken houten ramen en deuren op maat voor zowel renovatie-, particuliere en commerciële nieuwbouwprojecten.

Onze ervaren vakmensen produceren en plaatsen uw houten ramen op maat van uw woning. Wij meten eerst alles nauwkeurig op. Ook voor kwaliteitscontroles en bijkomend advies kan u bij ons terecht. Omdat we weten dat u uw ramen doordacht kiest, delen we met veel plezier onze expertise. Zo proberen wij u te helpen een keuze maken tussen de verschillende profielen, materialen, kleuren en technieken en kan u met een gerust hart uw ramen laten plaatsen.

Waarom kiezen voor hout?

 • Goede akoestische & thermische isolatie
 • Maatwerk met authentiek karakter
 • Zorgt voor een warme uitstraling
 • Duurzaam materiaal
 • Oneindig veel mogelijkheden in afwerking

Ramen maken een groot deel van de totale muuroppervlakte van een woning uit. Dan kunnen ze er volgens ons maar beter top uitzien. Nieuwe ramen plaatsen of je oude ramen renoveren heeft een grote impact op je woning. Bij Vandenbroucke Windows Solutions geven we telkens individueel advies voor elk afzonderlijk project, omdat we weten dat design en stijl tot in de puntjes moeten kloppen. Welke stijl ook bij uw huis past, onze vakmensen weten raad.

Schakel de deskundige hulp in van Vandenbroucke Window Solutions. Wij verwezenlijken met veel expertise uw renovatieproject, samen met u. Want gemiddeld verliest een huis ongeveer 40% warmte door verouderde ramen en deuren. Onvoldoende isolatie kan gelukkig verholpen worden. Door uw ramen te vervangen en te renoveren bent u warmteverlies een stapje voor. Nieuwe beglazing is al een eerste stap in de goede richting. Een investering in ramen met dubbel of driedubbel glas maakt een groot verschil in energieverbruik. Dat betekent energie én geld besparen.

Hout heeft charme

Weet u niet waar u op moet letten bij de materiaalkeuze van uw ramen? Wij geven alvast drie aandachtspunten waar u mee van start kan gaan:

 • Stijl of architectuur

Heel wat houtsoorten zijn geschikt voor de afwerking van je gevel. Daarbij weten onze experten natuurlijk raad. Op vlak van design zijn houten raamprofielen een goede keuze, omdat het materiaal bijzonder veelzijdig is. U kan er veel kanten mee uit. Het professionele team van Vandenbroucke Window Solutions staat in voor een kwaliteitsvolle afwerking van uw houten ramen, volledig naar uw wens. Ga voor een natuurlijke look door het materiaal te vernissen, kies de kleur van het hout door het te verven of ga voor de charme van een natuurlijke houtvergrijzing. Met zijn natuurlijke en warme uitstraling past hout bij elke huisstijl. 

 • Isolatiewaarden

Hout is van nature een sterke isolator en zorgt voor een hoog thermisch comfort. Het isoleert goed en bespaart daardoor veel energie. Uw ruimtes zullen dus sneller opwarmen in de winter, terwijl ze bij warm weer heerlijk fris blijven. Hout is daarnaast duurzaam en milieuvriendelijk. Houten materialen absorberen ook de geluidsgolven, zo creëren ze een goede akoestiek. 

 • Onderhoud

Het goede nieuws: hout kan niet roesten. Het ondergaat slechts kleine veranderingen. Maar het vraagt zonder meer wel het meeste onderhoud. Het gaat lang mee, zonder te vervormen. Elke houtsoort is anders en reageert anders op wind en zonlicht, en krijgt dus een specifieke verkleuring. Dat is net zo mooi, omdat dat het eigenzinnige en authentieke karakter van hout weerspiegelt. Wij staan ook garant voor een goede ventilatie, omdat ook dat de levensduur van het hout verlengt. 


Vandenbroucke Window Solutions helpt je bij de functionele kant van de zaak: keuze van het juiste materiaal, de volledige afwerking en nodige kleuring ervan. Dé expert in houten ramen, deuren & schuiframen in West-Vlaanderen. Doe een beroep op onze expertise.

Wat met de afwerking van hout?

 • Ga bijvoorbeeld voor een natuurlijke vergrijzing van hout.
 • Ons team kan ook een egale verkleuring bevorderen door het materiaal te behandelen met een voedende olie of lakken.
 • Hout kan je zelf makkelijk onderhouden. Wij vertellen u hoe.

Benieuwd hoe u aan de slag kan voor uw renovatieproject? We leggen het kort uit in ons stappenplan

© Vandenbroucke Window Solutions 2022 Site by Esign