Wij zijn met kerstverlof van maandag 26/12/2022 tem 8/01/2023. Fijne feestdagen!

Aluminium deuren op maat van uw woning

Vandenbroucke Window Solutions produceert en plaatst deuren op maat van topkwaliteit. De materiaalkeuze voor je deuren is allesbepalend voor het uitzicht van je woning. En wij gaan enkel voor het beste materiaal. Heeft u nieuwe deuren nodig? Als dé expert in ramen en deuren in West-Vlaanderen nemen we bij Vandenbroucke Window Solutions graag de tijd om de deuren te vinden die perfect bij uw woning passen. 

Voor de productie van onze deuren in aluminium werken we samen met Van Beveren.

Bekijk de brochure

Waarom kiezen voor aluminium?

  • Heel onderhoudsvriendelijk
  • Strakke en moderne uitstraling
  • Een duurzame keuze
  • Goede thermische & akoestische isolatie
  • Beschikbaar in heel veel kleuren

Deuren kiezen is niet zo eenvoudig. Het zijn nu eenmaal behoorlijk bepalende elementen in je huis. Ze zijn uiteraard functioneel. Binnendeuren moeten opgaan in uw interieur, en buitendeuren moeten onder andere passen bij uw gevel. En toch mogen ze ook een beetje opvallen als toegevoegde waarde in uw huis. Deuren met een strakke en moderne uitstraling? Kies dan voor aluminium, ideaal voor hedendaagse woningen.

Deuren bestaan er in verschillende maten en materialen. Heeft u brede deuropeningen? Dan kan u voor een dubbele deur gaan. Glazen buitendeuren of terrasdeuren zorgen voor extra lichtinval en passen bij elk type huis. En ook schuifdeuren zorgen dat uw woning in natuurlijk licht baadt. Kan u het al voor zich zien? Vandenbroucke Window Solutions produceert en plaatst deuren op maat van topkwaliteit. Kan u nog wat expertise gebruiken? We helpen u graag verder met ons persoonlijk advies.

Aluminium deuren voor moderne woningen

Weet u niet waar u op moet letten bij de materiaalkeuze van uw deuren? Wij geven alvast drie aandachtspunten waar u mee van start kan gaan:

  • Stijl of architectuur

Heb je grote deuroppervlaktes, dan kies je best voor profielen uit aluminium. Dat verklaart automatisch ook waarom het zo geschikt is voor modernere architectuur: het materiaal is slank en er kunnen grote overspanningen mee gecreëerd worden. Moderne woningen met veel lichtinval passen perfect in dat plaatje.

  • Isolatiewaarden

Er zijn wel wat vooroordelen over de isolatiewaarden van aluminium. Maar vandaag presteren ze stukken beter dan vroeger wat betreft isolatie. De profielen van Vandenbroucke Window Solutions voor aluminium deuren leveren een hoge isolatiewaarde op. Aluminium is een licht en toch heel sterk materiaal. Om thermische kwaliteit te garanderen, wordt een isolerende kern gebruikt bij zulke deuren, om de binnen- en de buitenzijde te scheiden. Zo krijg je een betere isolatie. Doordat profielen uit aluminium zo slank en licht zijn, is de oppervlakte waarlangs ze warmte verliezen ook kleiner. 

  • Onderhoud

Aluminium is van nature onderhoudsvriendelijk. Het enige wat je moet doen, is ze af en toe schoonmaken met water. Heel eenvoudig! In productie geven we ze al een gekleurde beschermlaag, die schilderen overbodig maakt. Daardoor heb je dus geen kosten om om de zoveel jaren je kozijnen te schilderen. Let er wel op: dat betekent dus ook dat je veel soorten aluminium deuren niet kan herschilderen. Vooral geanodiseerd aluminium (met een dunne oxidelaag, als bescherming) levert problemen op met de hechting van de verf. Je gaat dus best voor een neutrale kleur, of een kleur waar je voor even goed mee bent. 

Aluminium is trouwens 100% recycleerbaar zonder kwaliteitsverlies. 

We werken samen met Van Beveren, leverancier van aluminiumsystemen voor buitenschrijnwerk. Ze zijn ervaren in het ontwikkelen van aluminium systeemoplossingen voor ramen, deuren, gevels en schuifdeuren. Er zijn heel veel kleuren mogelijk bij aluminium ramen of deuren, voornamelijk matte en structuur lakken. Bekijk de verschillende kleuren en test ze uit met de kleurensimulator van Van Beveren.

© Vandenbroucke Window Solutions 2024 Site by Esign