Wij zijn met kerstverlof van maandag 26/12/2022 tem 8/01/2023. Fijne feestdagen!

Renovatiepremies voor ramen en deuren: wat wijzigt er in 2019?

Nieuws / Renovatiepremies voor ramen en deuren: wat wijzigt er in 2019?

Renovatiepremies voor ramen en deuren: wat wijzigt er in 2019?

Renovatiepremies voor ramen en deuren: wat wijzigt er in 2019?

Een nieuw jaar, een nieuwe uitdaging. Staat de renovatie van jouw woning, net zoals bij vele Vlamingen, tussen je to-do’s voor 2019? Dan geniet je in Vlaanderen een aantal energiepremies voor het plaatsen of vervangen van je ramen en deuren. Wij zetten enkele wijzigingen voor je op een rijtje:

Vlaamse renovatie- en verbeteringspremie

Bij de start van het nieuwe jaar vereenvoudigde de Vlaamse renovatiepremie. Zo komen de verbeteringspremie en de renovatiepremie onder éénzelfde overkoepelende premie, namelijk de Renovatiepremie.

Denk daarbij aan het vernieuwen van bestaande ramen en buitendeuren waarbij tegelijk ook dubbele beglazing wordt geplaatst. Rolluiken vallen enkel onder de subsidie als ook de ramen worden vervangen. Alle voorwaarden en info zijn te vinden op de website van de Vlaamse overheid.

Premies van de netbeheerder

De premies van de netbeheerder blijven bijna onveranderd. Wanneer je investeert in het plaatsen van nieuwe beglazing in een bestaande woning of appartement, kom je in aanmerking voor verschillende premies van je netbeheerder (Eandis of Infrax).

Hoogrendementsglas

Het nieuwe hoogrendementsglas moet een U-waarde hebben van maximaal 1,0 W/m²K. Dat geldt voor renovaties met een eindfactuur in 2019. Een verstrenging van de voorwaarde ten opzichte van vorig jaar waarbij de U-waarde toen maximaal 1,1 W/m²K bedroeg.

Let op: om te voldoen aan de voorwaarden, moeten de renovaties uitgevoerd worden door een erkend aannemer. Meer informatie over premies van de netbeheerder vind je op de website van de Vlaamse overheid.

Totaalrenovatiebonus

De Totaalrenovatiebonus bestaat uit een combinatie van zeven energiebesparende investeringen. Eén daarvan is een premie voor nieuwe beglazing. Bij het combineren van minstens drie van deze renovaties binnen een termijn van vijf jaar, krijg je een extra bonus bovenop de afzonderlijke premies. De hoogte van de premie hangt af van het aantal gecombineerde investeringen. Op de website van de Vlaamse overheid vind je alle voorwaarden voor de totaalrenovatiebonus.

Lokale premies

De subsidies en premies kunnen per gemeente nogal sterk variëren. Via de handige Vlaamse premiezoeker kom je gemakkelijk te weten of en voor welke premies je in aanmerking komt.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Maak je bouw- of renovatieplannen voor 2019 concreet. Neem contact op met ons en wij helpen je graag verder met de nodige informatie en advies over de verschillende premies.

© Vandenbroucke Window Solutions 2024 Site by Esign