Wij zijn met kerstverlof van maandag 26/12/2022 tem 8/01/2023. Fijne feestdagen!

Aluminium schuiframen op maat van uw woning

Bij Vandenbroucke Window Solutions vindt u voor elk type huis een raamprofiel. Van klassiek tot strak en modern. De mogelijkheden zijn oneindig. Wij produceren en plaatsen aluminium schuiframen voor zowel particuliere nieuwbouw als renovatieprojecten. Daarnaast bieden we aluminium aan in combinatie met pvc schrijnwerk. Voor de productie van aluminium schuiframen werken we samen met Van Beveren.

Waarom kiezen voor aluminium ramen?

 • Heel onderhoudsvriendelijk
 • Strakke & moderne uitstraling
 • Een duurzame keuze
 • Goede thermische & akoestische isolatie
 • Beschikbaar in heel veel kleuren

Schuiframen brengen meer licht & ruimte in elke kamer van een woning. Er zijn wel talloze combinaties mogelijk voor uw huis. Wij helpen u graag in uw beslissing. Dit is wat u moet weten voor u begint:

 • Breedte

Hoe breed is de ruimte waar je een schuifdeur of -raam wil plaatsen? Wil je één of meerdere schuiframen, en hoort daar een vast element bij of niet? Laat u zeker begeleiden door een expert vanaf het begin van uw project. 

 • Soorten systemen

Schuiframen en vaste elementen nemen natuurlijk plaats in. Hoeveel plaats, dat is afhankelijk van welk systeem u gebruikt. Een monorailsysteem heeft één schuivend en één vast element. Je opent de deur door hem aan de buitenzijde voor het vaste element naar links of naar rechts te schuiven. Bij een duo- of drierailsysteem kan je meerdere schuivende delen installeren.

 • Materiaal

Schuifdeuren, schuiframen en hefschuifdeuren kun je laten maken van aluminium of kunststof bijvoorbeeld. Ieder materiaal beschikt over zijn eigen voordelen en eigenschappen. 

Dé expert in aluminium ramen

Weet u niet waar u op moet letten bij de materiaalkeuze van uw ramen? Wij geven alvast drie aandachtspunten waar u mee van start kan gaan:

 • Stijl of architectuur

Heb je grote raamoppervlaktes, dan kies je best voor profielen uit aluminium. Dat verklaart automatisch ook waarom het zo geschikt is voor modernere architectuur: het materiaal is slank en er kunnen grote overspanningen mee gecreëerd worden. Moderne woningen met veel lichtinval passen perfect in dat plaatje.

 • Isolatiewaarden

Er zijn wel wat vooroordelen over de isolatiewaarden van aluminium raamprofielen. Maar vandaag presteren ze stukken beter dan vroeger wat betreft isolatie. De profielen van Vandenbroucke Window Solutions voor aluminium ramen leveren een hoge isolatiewaarde op. Aluminium is een licht en toch heel sterk materiaal. Om thermische kwaliteit te garanderen, wordt een isolerende kern gebruikt bij zulke ramen, om de binnen- en de buitenzijde te scheiden. Zo krijg je een betere isolatie. Doordat profielen uit aluminium zo slank en licht zijn, is de oppervlakte waarlangs ze warmte verliezen ook kleiner. 

 • Onderhoud

Aluminium is van nature onderhoudsvriendelijk. Het enige wat je moet doen, is ze af en toe schoonmaken met water. Heel eenvoudig! In productie geven we ze al een gekleurde beschermlaag, die schilderen overbodig maakt. Daardoor heb je dus geen kosten om om de zoveel jaren je kozijnen te schilderen. Let er wel op: dat betekent dus ook dat je veel soorten aluminium ramen niet kan herschilderen. Vooral geanodiseerd aluminium (met een dunne oxidelaag, als bescherming) levert problemen op met de hechting van de verf. Je gaat dus best voor een neutrale kleur, of een kleur waar je voor even goed mee bent. 

Aluminium is trouwens 100% recycleerbaar, zonder kwaliteitsverlies. 

We werken samen met Van Beveren, leverancier van aluminiumsystemen voor buitenschrijnwerk. Ze zijn ervaren in het ontwikkelen van aluminium systeemoplossingen voor ramen, deuren, gevels en schuifdeuren. Er zijn heel veel kleuren mogelijk bij aluminium ramen of deuren, voornamelijk matte en structuur lakken. Bekijk de verschillende kleuren en test ze uit met de kleurensimulator van Van Beveren.

© Vandenbroucke Window Solutions 2024 Site by Esign